Skip to content
timeline_pre_loader
Història de Vilassar de Dalt Contra el Càncer

1970

Ramoneta Saborit encapçala un grup de persones voluntàries integrades dins l’Associació Espanyola Contra el Càncer, amb l’objectiu d’aconseguir recursos econòmics per a la recerca contra el càncer.

1995

Jerònia Sánchez assumeix la presidència, amb una Junta directiva renovada, que decideix ampliar l’abast de l’entitat, tot organitzant conferències, tallers i el primer servei de psicooncologia, a les instal·lacions del CAP  de Vilassar de Dalt, fet que va donar una gran empenta, alhora que consolidà, el gran esdeveniment anual que avui coneixem com la Fira Contra el Càncer.

2004

Es crea l’entitat Vilassar de Dalt Contra el Càncer com a organització independent de la l’Associació Espanyola contra el càncer.

2005

Signatura d’un conveni de col·laboració amb la Fundació Contra el Càncer (FEFOC), liderada pel Dr. Jordi Estapé, amb la qual s’inicien cursos de divulgació sobre el càncer, sobretot per a persones voluntàries, amb gran èxit de participació.

2008

Aconseguim seu pròpia, de manera paral·lela a la signatura d’un nou conveni de col·laboració amb ONCOLLIGA de Barcelona. La nova seu, situada al carrer Manuel Moreno, 17 de Vilassar de Dalt, facilita la possibilitat d’oferir el servei de psicooncologia de manera independent, fora de les dependències del CAP de Vilassar de Dalt. També s’inclouen nous serveis com dietètica i nutrició, activitats de prevenció i les ara arrelades Caminades Familiars contra el Càncer.

2013

Finalitza el conveni amb ONCOLLIGA i s’inaugura l’actual seu del carrer Guillem Agulló. Comencem a formar part de la FECEC i de la Federació Catalana de Voluntariat Social, en un context en què la Fira contra el càncer ja s’ha establert com a referent de voluntariat i l’acció comunitària a la comarca del Maresme.

2016

Vilassar de Dalt contra el Càncer és declarada “entitat d’utilitat pública”.

2017-2021

Després de tota una història vinculada a consolidar el projecte, la identitat i l’activitat de l’entitat a mans de l’antiga junta, l’any 2021 assumeix la presidència el Dr. Ignacio Blanco i s’obre una nova etapa.

Des del 2021 fins l'actualitat

La nova Junta liderada pel Dr. Blanco fa un pas més i ofereix com eix principal la incorporació de més serveis, tant per pacients de càncer com per familiars (fisioteràpia, reiki, Banc de Cuidadors, etc.), així com diversos tallers preventius (Qi Gong, marxa nòrdica, mindfulness, etc.) i projectes educatius per infants a través del vincle amb centres educatius.

Necessites més informació?

Si necessites qualsevol altra informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i t'ajudarem en el que calgui.
Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te a la nostra newsletter i coneix el dia a dia de la nostra entitat: notícies d’actualitat, campanyes i esdeveniments solidaris, nous serveis… i molt més!

Back To Top