
Conferència: Nutrició i càncer de mama
10 octubre - 7:00 pm

La conferència consta d’una primera part (60 minuts) que té dos apartats. Una primera meitat introductòria en què es desenvolupen els conceptes bàsics següents: importància dels aliments en la salut; estils, expectativa, salut i qualitat de vida; principals factors implicats en el càncer; intervenció dels aliments en el desenvolupament i l’evolució del càncer i situació del càncer de mama. En aquesta primera part s’exposaran també les evidències científiques que hi ha sobre els efectes dels diferents nutrients, aliments i dietes en el càncer de mama humà.
descans (15 minuts)
La segona part (60 minuts) també té dos apartats. Al primer es presentaran les evidències científiques en models experimentals i en la caracterització molecular dels tumors humans, amb un enfocament divulgatiu en ambdós casos.
A la part final s’exposen les recomanacions dietètiques fent un èmfasi particular en els diferents greixos de la dieta per la rellevància que tenen en el càncer de mama i en altres neoplàsies que també tenen altes taxes d’incidència i mortalitat, com són els càncers de còlon i recte i el de pròstata.
A càrrec del Dr. Eduard Escrich, director del Grup Multidisciplinar per a l’Estudi del Càncer de Mama a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.