Skip to content

Benvinguda

Quan vàrem començar aquesta “aventura” ara fa ja 19 anys, no érem conscients que seria una història llarga en el temps i rica en experiències: llarga atès els pràcticament dinou anys que han passat plens de nous aprenentatges i rica en experiències perquè n’hem viscut de tota mena, reconfortants, tristes, energètiques, angoixants, …. amb etapes conflictives –necessàries sempre per créixer– i també gaudint-ne de moltes més, plenes de renovada esperança…i hem fet camí!

Aquests anys ens han servit per col·laborar amb la nostra societat més propera, per donar petites i grans respostes a angoixes que semblava que no hi tenien dret…I hem après molt!

Ens hem conegut més, hem fet amics i n’hem acomiadat, però sobretot també hem sumat, hem millorat com a éssers humans i, el nostre testimoniatge ha estat sempre presidit per la nostra voluntat d’estar al costat de les persones que pateixen i que ens han vingut a trobar.

Aquest havia de ser i continua essent el primer i principal motiu de l’existència de la nostra Associació. Aquest ha estat el motor que ha fet que hàgim arribat, avui, amb una estructura més que sòlida, d’acord amb les nostres circumstàncies, i que ens fa feliços compartir-ho amb totes les persones que ens hi vulgueu acompanyar.

La nostra vocació és la d’estar, per damunt de tot, molt a prop de la persona malalta i dels seus cuidadors i és per això que ens esforcem a millorar els nostres serveis, les nostres actituds i la nostra professionalitat.

Avui us presentem la nostra pàgina WEB on trobareu explícitament el que l’entitat posa a la vostra disposició. Si hi entreu, ens coneixereu una mica més i hi podreu trobar els Serveis que oferim, les Informacions diverses, els Cursos, els Tallers, les Consultes, les Notícies i les activitats pròpies que posem al vostre abast.

Aquesta nova eina, si volem que sigui útil, ha de ser una eina viva i canviant! us convidem a ajudar-nos fent-nos arribar les vostres propostes/contrapropostes i les vostres reflexions. Passegeu-vos-hi i EXPLIQUEU-NOS QUÈ EN PENSEU!

Només amb aquestes premisses podem aconseguir que els nostres conciutadans i conciutadanes, que ho necessitin i vulguin, ens trobin al peu del canó i els puguem oferir el servei que han de menester.

Rebeu una molt cordial salutació de

Qui som

Vilassar de Dalt contra el Càncer és una associació sense afany de lucre que té per objectiu principal ajudar a les persones diagnosticades de càncer i les seves famílies, des del moment del diagnòstic i durant tot el procés de la malaltia. Aquests ajuts es concreten principalment en oferir atenció psicològica individual al pacient oncològic i/o familiariassessorament dietètic individual per als malalts que tenen dificultats en l’alimentació a causa dels tractaments.

Alhora treballa per la prevenció i rehabilitació de la salut a través d’activitats de divulgació com cursos, conferències i tallers, sempre dirigits per professionals de reconeguda competència.

On som?

Vilassar de Dalt Contra el Càncer
Passatge Nirell, 2
08339 Vilassar de Dalt

Tel. 93 753 91 02 /637 189 296
info@vilassardedaltcontraelcancer.cat

Historia

L’any 1996, un grup de persones voluntàries, i compromeses de Vilassar de Dalt, crearen una Junta que depenia de l’Associació Espanyola contra el Càncer. Sota aquell nom i durant uns anys, la Junta va muntar activitats i actes amb la finalitat de recaptar fons per lluitar contra la malaltia.

Al cap d’uns anys i atesos diferents criteris de funcionament, es veié la necessitat d’encetar un nou camí i així fou com l’any 2005 es creà l’ Associació que avui coneixem com Vilassar de Dalt Contra el Càncer. L’associació –sense afany de lucre i independent- es creà el 18 de maig del 2005, amb el número de registre 30.940 de la Direcció General d’Entitats Jurídiques -Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

L’entitat, amb pràcticament divuit anys d’existència, ha esdevingut al llarg d’aquests anys una de les entitats de referència d’ El Maresme i ubicada a Vilassar de Dalt.

En el transcurs dels darrers anys, l’Associació Vilassar de Dalt contra el Càncer, ha estat adherida a la Fundació FEFOC i, posteriorment, a la Fundació ONCOLLIGA a través de convenis de col·laboració. A partir d’aquest any 2013 la Junta de l’Associació va prendre, entre d’altres, l’ acord formulat el dia 8 de gener ‘13, de recuperar el funcionament inicial i no renovar el darrer compromís de col·laboració. S’establí així la reformulació i remodelació de les prioritats de l’entitat, d’acord amb les circumstàncies que vivim en el nostre entorn més proper.

El nostre projecte –viu des de fa tants anys— s’ha anat adequant segons les necessitats i, sobretot, d’acord amb la realitat poblacional de la comarca, la qual cosa implica actuacions dinàmiques i alhora respectuoses per a cada situació personal i/o familiar.

L’entitat desenvolupa la seva funció, amb l’objectiu principal d’oferir suport i atenció psicosocial a les persones diagnosticades per una malaltia oncològica i a les seves famílies. Alhora desenvolupa activitats de divulgació i prevenció adreçades a tota la població.

VILASSAR DE DALT CONTRA EL CÀNCER es una associació que te dinou anys d’història i si be en el transcurs d’aquests anys ha provat de signar acords de col·laboració amb altres entitats properes des del punt de vista d’objectius, cal dir que la diferència de dinàmiques ha aconsellat continuar el camí amb total independència.

VILASSAR DE DALT CONTRA EL CÀNCER és membre de ple dret de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer –FECEC— i de la Federació Catalana de Voluntariat Social –FCVS–, amb les quals es coordina i col·labora habitualment i, a través d’elles, ho és també de la Taula del Tercer Sector Social.

A destacar que VILASSAR DE DALT CONTRA EL CÀNCER, l’any 2011 va gaudir ja d’una subvenció per part de la Diputació de Barcelona, –que va ser justificada en temps i forma–, per la qual cosa creiem que el precedent reforça l’ aval com a mereixedors d’una nova concessió per part de l’aquesta Excma. Diputació de Barcelona.

Back To Top