SERVEI DE PSICOONCOLOGIA
Per a pacients, familiars i cuidadors.
Llegir més...

servei de dietista - nutricionista
Prevenció i assessorament a malalts. 
Llegir més...
SERVEI DE VOLUNTARIAT
Acompanyament al malalt i programes específics de voluntariat. 
Llegir més...
AGENDA
Consulteu totes les activitats.
Llegir més...
NOTICIES
Notícies setmanals sobre oncologia i salut. 
Llegir més...
CUINA SALUDABLE
Receptes de cuina per cuidar la teva salut. 
Llegir més...

Fem...

Sense events

receptes

PASTÍS DE PASTANAGA

 

La pastanaga conté una quantitat important de minerals (calci, magnesi, fòsfor, potassi, etc.) i vitamines (B9 o àcid fòlic, vitamina A i E), que la converteixen en un aliment molt important en diversos aspectes. Actua com a antioxidant enfront d'infeccions, gràcies a la vitamina A. Ens protegeix dels radicals lliures (substàncies nocives que influeixen en l'envelliment de la pell i contribueixen a certes malalties degeneratives com l'alzheimer o aparició de càncer).

A més, la pastanaga ens assegura una pell llisa i bronzejada, i a més, ens protegeix la retina encarregada de l'agudesa visual.

 

Crues o cuites són una bona font de potassi, mineral amb una rellevant funció depurativa, i que contribueix a la neteja de la nostra sang. Són molt baixes en proteïnes i grasses les pastanagues, i contenen grans quantitats de fibra soluble, substància que regula el trànsit intestinal i ajuda a equilibrar els nivells de colesterol en sang.

 

Ens aporta 45 Kcal per cada 100gr, i el seu contingut en carbohidrats és molt baix (8gr per cada 100gr de porció comestible), no obstant això, les pastanagues són una font valuosa d'aigua, fibra, i molts més nutrients comentats anteriorment. Per tant és un aliment a contemplar en la nostra dieta.

 

Ingredients per a quatre persones

 

200gr pastanaga

½ tassa d'oli d'oliva (75ml)

4 ous

1 tassa de farina blat

1 tassa de sucre morè

½ tassa de panses de Corint

½ tassa de nous

1 cullerada petita de sal

1 sobre sencer de llevat sense lactosa

1 polsim de vainilla

Espècies: gingebre, nou moscada, clau

 

 * La tassa és de 125ml

 

Instruccions

 

  1. Rallar la pastanaga fina i barrejar amb els rovells d'ou. Batre les clares d'ou a punt de neu i reservar.
  2. En la mescla anterior de pastanaga i rovell d'ou, afegir l'oli d'oliva, la farina, el llevat royal i les espècies. Finalment, afegir les panses, que prèviament hauran estat en remull, escorregudes i passades amb una mica de farina, i les nous. Remoure la mescla i homogeneïtzar.
  3. Per finalitzar afegir les clares d'ou a punt de neu removent amb molta suavitat.
  4. Abocar la mescla en un motlle amb una mica d'oli i farina perquè no s’enganxi.
  5. Posar el pastís al forn durant 35/40 minuts a 180ºC.

 

 

Temps d'elaboració:  60 minuts

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecer un mejor servicio. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Encontrará más información en nuestra política de cookies.

Acepto las cookies de éste sitio.

Política de cookies