SERVEI DE PSICOONCOLOGIA
Per a pacients, familiars i cuidadors.
Llegir més...

MeDICINA INTEGRATIVA

Prevenció i assessorament a malalts. 
Llegir més...
SERVEI DE VOLUNTARIAT
Acompanyament al malalt i programes específics de voluntariat. 
Llegir més...
AGENDA
Consulteu totes les activitats.
Llegir més...
NOTICIES
Notícies setmanals sobre oncologia i salut. 
Llegir més...
teràpies naturals
Consulta els horaris 
Llegir més...

La pasta integral conté més propietats nutritives que la pasta blanca, aquesta última solament conté proteïnes i hidrats de carboni (midó). La pasta integral incorpora el salvat, per tant ens aporta fibra, minerals, certes vitamines i alguns lípids saludables. La fibra i els fitoesterols que conté ajuden a reduir els nivells de colesterol, per tant està indicada per a persones que tenen el colesterol alt (sempre hi quan la pasta sigui integral). 

 

Uns 100gr de pasta integral aporten unes 350 Kcal.

 

Pel seu elevat contingut en fibra alimentària, aquest plat és especialment recomanable per a persones amb problemes de trànsit intestinal. A més, la fibra que aporten les verdures és beneficiosa per als diabètics, perquè aconsegueix que els hidrats de carboni s'absorbeixin molt lentament en l'intestí prim, evitant una pujada brusca del nivell de glucosa en sang.

 

Ingredients (4 persones)

 

400gr macarrons integrals

2 carbassons

1 albergínia

150gr de tomàquet pera o cherry

50gr de formatge ratllat Gruyere

2 cullerades d'herbes aromàtiques (orenga, alfàbrega, julivert, etc.)

1 ceba

3 cullerades d'oli d'oliva

sal

 

Instruccions

 

  1. Netejar els tomàquets, trossejar-los i introduir-los en una font, juntament amb les herbes aromàtiques i 2 cullerades d'oli d'oliva. Barrejar tots els ingredients i reservar.
  2. Pelar i picar la ceba. Daurar-la en una paella amb una cullerada d'oli. Rentar i tallar els carbassons i l'albergínia en daus. Incorporar-los en la paella i ofegar-los 10 minuts. Afegir els tomàquets amb les verdures i reservar a la paella.
  3. Coure la pasta amb abundant aigua amb sal, escórrer-la quan estigui al “dente” i barrejar-la amb la preparació. Finalment, posar el formatge ratllat i servir ben calent.

 

Informació nutricional (1 ració broqueta)

 

Valor energètic 480 Kcal

Proteïna 19,5 gr

Lípids 22,6 gr

Hidrats de carboni 74 gr

Fibra: 13,7 gr

 

Temps d'elaboració: 45 minuts

 

Una opció més original que donarà un sabor lleugerament afruitat, és substituir l'albergínia i el carbassó per carabassa. Aquesta combinació pot resultar una recepta gustosa i sense greixos, ja que la carabassa ofereix valor de sacietat i millora el trànsit intestinal pel seu alt contingut en mucílags (fibra soluble que té la capacitat de suavitzar les mucoses del tracte gastrointestinal).

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecer un mejor servicio. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Encontrará más información en nuestra política de cookies.

Acepto las cookies de éste sitio.

Política de cookies