SERVEI DE PSICOONCOLOGIA
Per a pacients, familiars i cuidadors.
Llegir més...

MeDICINA INTEGRATIVA

Prevenció i assessorament a malalts. 
Llegir més...
SERVEI DE VOLUNTARIAT
Acompanyament al malalt i programes específics de voluntariat. 
Llegir més...
AGENDA
Consulteu totes les activitats.
Llegir més...
NOTICIES
Notícies setmanals sobre oncologia i salut. 
Llegir més...
teràpies naturals
Consulta els horaris 
Llegir més...

Fem...

27/05/2018
8èna caminada familiar contra l càncer
28/05/2018
Taller de Reiki
29/05/2018
Taller de Reiki
29/05/2018 , 17:00 - 18:00
Taller de Qi Gong
30/05/2018
Taller de Reiki

PAPILLOT DE SALMÓ

 

El peix blau es diferencia del peix blanc pel seu major contingut gras. Però resulta un aliment molt beneficiós per a la salut, degut a la qualitat dels seus greixos. Aquestes són insaturats, és a dir, que pertanyen al grup de les quals considerem saludables. Per tant, el consum habitual d'aquest tipus de peix es recomana per les seves propietats nutritives i preventives enfront dels riscos de malalties cardiovasculars i trombosis. Afavoreix la circulació fluïda de la sang i ens protegeixen contra l'augment de colesterol.

A part, contenen vitamines liposolubles A i D, necessàries per a la resistència dels ossos. I ens aporta proteïnes d'alt valor biològic, molt semblades a les de la carn i ou.

Ens aporta unes 185,1 Kcal per cada 100gr de salmó.

 

La patata és un tubercle que conté un 77% d'aigua, per tant no conté tantes calories com la gent es pensa. En una important font d'hidrats de carboni complexos (midó) i potassi. Conté també vitamina C, però la perdem en la cocció gran part. És important destacar que depèn de la manera en què la prepararem s'afegiran més o menys calories:

Ens aporta 71,4 Kcal 100gr de patata bullida, però es triplica si la fregim, uns 289,3Kcal per cada 100gr de patata fregida.

 

És una font d'energia que ens aporta vitalitat, i pot arribar a evitar molèsties digestives, ens ajuda en general enfront de l'estrès.

 

El porro està compost en gran part per aigua, la qual cosa unit al seu baix contingut en carbohidrats, ho converteix en un aliment d'escassa aportació calòrica. És ric en vitamina C, potassi i magnesi i, gràcies a l'oli essencial que conté, posseeix propietats expectorants, que el fan ideal per alleujar refredats i bronquitis. 

Ens aporta solament unes 29 Kcal els 100gr de porro.

Ingredients per 4 persones:

400g de salmó fresc

2 patates grans

2 pastanagues

1 porro

4 xampinyons

1 carbassó

1 ceba

Sal i pebre

1 rajolí de vi blanc

 

Instruccions:

  1. 1.    Pelar i tallar les patates en rodanxes.
  2. 2.    Coura-les amb una mica d’aigua, sense estar cuites del tot, escorre-les i reservar-les.
  3. 3.    Pelar les altres verdures i tallar-les a bastonets.
  4. 4.    Els xampinyons si són petits deixar-los sencers, si no laminar-los.
  5. 5.    Sobre un tros gros de paper vegetal, col·locar:

 

-       Primer la patata, i salpebrar.

-       En segon lloc la resta de les verdures, i salpebrar.

-       Col·locar al damunt el salmó salpebrat i regar-ho amb un rajolinet de vi blanc (al ser un peix greixós, no és necessari afegir-hi oli).

 

  1. 6.    Tancar el paper hermèticament i coure al forn a 180ºC durant 15 minuts aproximadament.

 

Temps de preparació:

Aproximadament uns 40 minuts.

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecer un mejor servicio. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Encontrará más información en nuestra política de cookies.

Acepto las cookies de éste sitio.

Política de cookies